Bir kokteylin uluslararası kokteyl olabilmesi için en az 2 veya 3 ülkede bilinmesi gerekir. Ülkelerde bu görevi barmen dernekleri üstlenir. Uluslararası kokteyller Uluslararası Barmenler Kulübü tarafından belirlenir.
Cobbler: Cobbler kar buzla bardakta hazırlanan bir içkidir. Hafif alkollü ve güzel görünüşlü olduğu için daha çok bayanlar tarafından tercih edilirler. Cobbler kendi adıyla anılan geniş ağızlı konik cobbler veya şampanya bardağında (cup) servis edilirler. Cobbler hazırlamanın genel kuralı şudur: Bardağa yarıya kadar kar buz doldurulur, reçetedeki meyvelerle süslenir, pipet ve kahve kaşığı ile servis edilir. Cobbler garnitürü olarak ananas, muz, çilek, kiraz, mandalina, portakal, şeftali, kayısı gibi meyveler kullanılır.
Collins: Collins’ler whisky, cin, votka, kanyak gibi yüksek alkollü içkilerle, aynı ölçüde limon suyu ile bir miktar şeker veya şeker şurubu ile hazırlanıp soda ile doldurularak hazırlanan long drink içkilerdir. Bol buzlu ve hafif alkollü oldukları için yaz günlerinde serinletici olarak sevilerek içilirler. Bu içkiler grubuna “Collins” denilmesi, içkiyi ilk yapan şef garsonun soyadının “Collins” olmasıdır. (John Collins) Collins’ler highball bardağında hazırlanır ve kirazla garnitürlenir.
Cooler: Cooler’lar da collins’ler ve fizz’ler gibi serinletici long drink içeceklerdir. Fizz’ler gibi snaker’da hazırlanıp highball bardağına süzülürler. Üzerlerine soda doldurulur. (Fizz edilmez) Cooler’ların fizz’lerden diğer bir farkı daha az limon suyu kullanılmasıdır.
Crusta: Crusta İngilizce bir kelimedir ve kabuk, kabuklu, kabukluya ait anlamları vardır. Bar dilinde crusta, içinde helezon şeklinde soyulmuş limonun kabuğu bulunan güzel görünüşlü ve lezzetli bir içkidir. Crusta, shaker’da bol kırık buzla hazırlanır. Kenarı şekerlenmiş balon bardakta (yoksa kanyak bardağı) pipet ile servis edilir. Garnitür olarak kokteyl kirazı da konabilir.
Cup – Bowl: Cup ingilizce bir kelime olup fincan, kupa anlamlarına gelir. Bar dilinde cup; çeşitli meyve dilimleri, bir esas içki ile tat, renk ve koku artırıcı yardımcı maddelerin birbiriyle karıştırılmasıyla hazırlanan içki türüdür. Büyük boy veya geniş ağızlı bardaklarda servis edilirler.
Bowl ise, meyve, şeker, bir ana içki ve bazı yardımcı içkilerle hazırlanan içkilerdir. Geniş gövdeli ve kulplu bowl bardaklarında servis edilirler. Bowl hazırlanması Cup hazırlanmasına göre daha uzun sürer. Bowl’lerde genellikle tek çeşit meyve kullanılır. Meyve üzerine şeker ekilerek bir süre bekletilir. Daha sonra içkiler ilave edilerek içki servise hazır hale getirilir. Bowl hazırlarken izlenen yol şudur; meyveler temizlenip gerekiyorsa dilimlenir. Üzerine şeker konarak buz dolabında dinlendirilir. Şarap ilave edilerek soğutulur. Servisten önce şampanya ilave edilir.
Daisy: İngilizce bir kelime olup papatya, bahar çiçeği, birinci sınıf, nefis, enfes anlamlarına gelir. Daisy’ler gerçekten de çiçek gibi güzel kokulu, tatlı içkilerdir. Hanımlar tarafından sevilerek içilirler. Daisy’ler shaker’da hazırlanır ve goblette (geniş gövdeli, ayaklı su bardağı) bir miktar kırık buz ile servis edilirler. Çeşitli meyveler, nane ve çiçeklerle süslenirler.
Egg Nogg: Yumurta, şeker, alkollü içki ve sütle soğuk veya sıcak olarak hazırlanan besleyici içkilerdir. İçinde yumurta bulunduğu ve besleyici olduğu için daha çok kış günlerinde içilirler. Egg-Nogg’lar öğleden sonraları içilebildiği gibi kahvaltıdan sonra da içilebilir. Egg-Nogg hazırlamak için bir bütün yumurta, bir miktar şeker (şeker şurubu) veya likör ve içkiye özelliğini veren ana alkollü içki ile birlikte shaker’da çalkalanır. Whisky tumbler bardağına süzüldükten sonra üzeri soğuk sütle doldurulur.
Fancy Drink: Fancy kelime olarak hayal, hayal gücü, zevk, beğeni, fantazi, süslü, rengarenk anlamlarına gelir. Hazırlanışları diğer içki gruplarında olduğu gibi belli kurallara bağlı olmayan, herbiri kendine has yöntemlerle hazırlanan içkiler grubudur. Bu sebeple diğer içki gruplarında olduğu gibi genel olarak şöyle hazırlanır ve şu tip bardakta servis edilir diye bir kuraldan bahsedilemez.
Fix: Fix’ler bar dilinde alkollü bir ana içki ile çeşitli likörler ve meyvesuları ile hazırlanan içkilerdir. Ana içki olarak cin, kanyak, whisky, rum gibi içkiler kullanılır. Fix’ler old fashionedveya whisky tumbler bardağında hazırlanır, limon dilimi ile garnitürlenir ve pipet ile servis edilirler. Fix kelimesi yerleştirme, yerli yerine koyma, oturtma, güç durum, açmaz durum, çıkmaz gibi anlamlara da gelir. İçenlere güç duruma soktuğu için bu adı aldıkları söylenir.
Fizz: Fizz’ler hafif alkollü, serinletici long drink içkilerdir. Fizz ismi içkinin tamamlanışı sırasında üzerine ilave edilen sodanın çıkardığı sesten gelmektedir. Fizz’ler 2 aşamada hazırlanır. Önce yüksek alkollü bir içki, limon suyu, şeker (veya şeker şurubu), varsa reçetedeki diğer malzemelerle shaker’da shake edilir. Servis edileceği fizz bardağına süzüldükten sonra üzerine çalkalanarak soda ilave edilir. İşte bu sırada soda fizz diye bir ses çıkarır. Fizz’ler tranş limon dilimi ile garnitürlenip, pipet ile servis edilirler.
Flip: Yumurta sarısı, alkollü içkiler ve diğer yardımcı maddelerle hazırlanan flip’ler besleyici içeceklerdir. Genelde alkollü gecelerin sabahlarında sarhoşluğu atmak için alınırlar. Nadiren akşam yemekten sonra alınmaktadırlar. Flip’ler shaker’da çalkalanıp uzun kokteyl bardağına veya sour bardağına süzülürler. Hindistan cevizi rendesi veya vanilya ile garnitürlenerek servis edilirler.
Julep: İngilizce bir kelime olan julep, Amerika’da şeker, buz ve nane ile yapılan içki anlamına gelir. Genel olarak julep şöyle hazırlanır; bir highball bardağı veya whisky bardağı kar buz ile doldurulur. Diğer bir bardakta bir kaşık su ile şeker eritilir, taze nane konulur ve ezilir. Bu karışım içi buz dolu bardağa dökülür ve üzerine reçetedeki alkollü içki ilave edilerek karıştırılır. Birkaç taze nane yaprağı, üzüm (nadiren portakal dilimi) ile garnitürlenip pipet ile servis edilir.
Milk Shake: Milk shake, soğuk süt, dondurma, çeşitli meyveler ve şurupların blender’da karıştırılması ile hazırlanan besleyici içkilerdir. Alkollü ve alkolsüz olarak hazırlanabilir. ABD’de 1900′lü yılların başında alkol yasaklanınca çok yaygınlaşmış ve halk içkisi haline gelmiştir. İyi bir milk shake hazırlamak için kullanılacak sütün çok soğuk olması ve yeterince blender’da karıştırılması gerekir. Ilık süt hem içkinin yoğunluğunu bozar hem de tadını kötü yönde etkiler. Blender’ın çalışma süresi de önemlidir. İçki tam anlamıyla homojen hale gelip köpürene kadar karıştırılmalıdır. Bunun için de ortalama 1 dakika karıştırmak gerekir. Milk shake, milk mix drinks ile karıştırılmamalıdır. Milk shake dondurma ile yapılır. Muzlu süt, çilekli süt vb. isimlerle anılan içeceklerin hazırlanmasında dondurma kullanılmaz. Bunlar milk mix drink grubuna giren içeceklerdir.
Pousse Cafe: Adından da anlaşılacağı gibi Fransa kaynaklı içkilerdir. Çeşitli yoğunluktaki ve renkteki likörlerle diğer bazı içeceklerin bir bardakta birbirine karıştırılmadan üst-üste konulmaları ile hazırlanır. Güzel görünüşlü ve tatlı oldukları için daha çok bayanlar tarafından tercih edilirler. Pousse cafe’lerin hazırlanması çok dikkat ister. Ayaklı ve ince uzun pousse cafe bardağına reçetedeki içkiler yoğunluklarına göre konur. Diğer içkiler bir kaşık sırtından yavaş yavaş akıtılarak alttaki içkiye karışmayacak şekilde ilave edilir. (Bu iş için kokteyl master denilen bir alet vardır. Onun yardımıyla içkiler birbirine karıştırılmadan kolayca konabilir.) Pousse cafe’ler mutlaka bir pipetle servis edilir. Amerika’da bu içkiye ‘Rainbow Cocktail’ denir. Pousse cafe’lerde içkilerin yoğunlukları önemlidir.
Punch: Punch olarak adlandırılan içkiler Hindistan kaynaklı içkilerdir. Bar dilinde yüksek alkollü bir içkiye çeşitli likörler, meyve suları, çay, baharat vb. şeyler karıştırarak yapılan içecekanlamındadır. Pençab, beş su demektir. Hindistan’da genellikle beş çeşit içeceğin karıştırılmasıyla yapılan içkinin adı da buradan gelmektedir. Punch’lar damıtılmış içkiye çeşitli meyvesuları, şuruplar, likörler, bazı meyveler konarak hazırlanırlar. Punch’lar sıcak veya soğuk hazırlanabilirler. Sıcak punch’lar grog veya çay bardaklarıyla, soğuk punch’lar ise tumbler bardağıyla servis edilir. Soğuk punch’ların ayaklı bira bardağı ve şampanya bardağı ile de servis edildiğine de rastlanır.
Sangaree: Çeşitli damıtılmış içkilere veya kıymetli şaraplara şeker ve su katılarak hazırlanan içkilerdir. Sangaree’ler; parfe, whisky tumbler veya ayaklı balon su bardaklarında hazırlanabilirler. Genel olarak sangaree şöyle hazırlanır; kullanılacak bardakta belirtilen miktarda şeker, su ve alkollü içecek karıştırılıp kar buzla doldurulur. Hindistan cevizi rendesi, tranş limon dilimi gerekirse kokteyl kirazı ile garnitürlenip pipet ile servis edilir.
Sling: Genel anlamda sling; su, şeker ve cin ile hazırlanan long drink içkilerdir. Cin yerine yüksek alkollü içkiler de kullanılabilir. Yardımcı madde olarak vişne likörü, hoş kokulu diğer likörler, taze meyve suları ve soda kullanılır. Genellikle sling’ler şöyle hazırlanır; Shaker’da reçetedeki malzemeler soda hariç çalkalanır ve büyük boy whisy tumbler bardağına (Ayaksız bira bardağı da olabilir) süzülür. 2-3 parça küp buz ve soda ilave edilir. İçine likör girmeyen sling’ler mixingglass’ta hazırlanırlar. Sling’ler tranş limon dilimi, taze nane, mevsim meyveleri ile garnitürlenir.
Sour: Adından da anlaşılacağı gibi ekşi içkilerdir. Fizz’ler gibi shaker’da çalkalanarak hazırlanırlar. Fizz’lere göre daha az şeker kullanılır. Sour’lar özel sour bardağında, parfe veya şarap bardağında servis edilir. Garnitür olarak; tranş limon dilimi, portakal dilimi ve kokteyl kirazı kullanılabilir. Bazı barlarda sour’lara biraz soda da ilave edilmektedir.
Toddy: Tody’ler sıcak veya soğuk olarak hazırlanıp servis edilen bar içkileridir.Soğuk toddy’ler old fashioned veya küçük boy tumbler bardağında hazırlanır. Soğuk toddy’ler şöyle hazırlanırlar; bardağa 2 parça küp buz ve malzemeler konup karıştırılır. Üzeri su ile doldurularak pipet ile servis edilir. Sıcak toddy’ler ise; grog veya şarap bardağına şeker ve diğer malzemeler konur. Üzeri sıcak su ile doldurulur. Bir tabak üzerinde ve bir kaşık ile servis edilirler.
Zoom: Zoom’lar bal ve krema ile yapılan içkilerdir. Tatlı oldukları için genellikle bayanlar tarafından tercih edilirler. Genel olarak zoom şöyle yapılır; Shaker’a belirtilen miktarda bal ve bir kaşık sıcak su konulup karıştırılır. Daha sonra buz ve diğer malzemeler konup shake edilir. Zoom’lar büyük kokteyl bardağında veya şampanya cup bardağında servis edilirler.