Bar Standartları

Barlarda Uygulanması Gereken Standartlar

Bar standartları oluşturulurken aşağıdaki noktalar göz önünde bulundurulmalıdır.

Bar teknik donanım ve ekipman standartları: Barlarda bulunan teknik donanım aşağıda sıralanmıştır.

Metal Evyeler
Buzdolapları
Derin Dondurucular
Bulaşık Makinesi
Buz Makinesi
Premix , Postmix , Fıçı Bira Makineleri
Mikserler
Portakal Suyu Sıkma Makinesi
Taze meyve Suyu Sıkma Makinesi
Kahve , Espresso Makineleri

Günlük kullanım araç-gereçlerinin standartları: Barlarda günlük kullanım malzemeleri aşağıda sıralanmıştır ve standart olarak bulundurulması gerekir.
Cocktail Çalkalama Kabı, Shaker, Cocktail Karıştırma Kabı, Mixing Glas, Cocktail Süzgeci, Spiral Strainer, Buz Küreği, Ice Scoop, Cocktail Karıştırma Kaşığı, Mixing Spoon, Buz Maşası, Ice Tongs, Tatma Kaşığı, Test Spoon, Bıçaklar, Knifes, Ölçek, Measurring Jigger, Şişe Açacağı, Openner, Mantar Açacağı /Tirbuşon, Cork Screw, Konserve Açacağı, Can Opener, Hindistan Cevizi Rendesi, Nutmeg Grater, Rende , Grater, Servis Buz Kovası, Ice Pail, Limon Sıkacağı, Lime Squeezer, Damlalık Şişesi, Dash Bottle, Kesim Tahtası, Wooden Cocktail Muddler, İçki Karıştırma Çubuğu, Stirrers, Kamışlar, Straws, Küllük, Ashtray, Bar Peçetesi, Bar Napkens, Kağıt Peçete, Paper Napkens

Günlük kullanım malzemelerinin standartları: 
Buz Kırıcı, Ice Crusher, Tahta Kürdan, Wooded Toothpick, Kamış Kabı, Straw Holder, Kuruyemiş Tabağı, Nuts Plate, Tüm Bardak Çeşitleri, All Kind of Glass, Tüm Kahve Fincan Çeşitleri, All Kind of Cafe Cup, Kaşık Çeşitleri, Spoons

Bar Personelinin standartları:
*Disiplinli olmalı
*İyi bir aile terbiyesine sahip olmalı
*İyi bir eğitim almış olmalı (En az Lise Mezunu)
*En az bir yabancı dili iyi bilmeli
*Güler yüzlü olmalı
*Dürüst olmalı
*Genç ve dinamik olmalı
*Yardımlaşma ve takım duygusuna sahip olmalı
*Yaratıcı ve üretici olmalı
*Prezentabl olmalı
*Kesinlikle alkol kullanmamalı
*Kişisel temizliğine düşkün olmalı
*İyi bir satıcı olmalı
*İyi bir dinleyici olmalı
*İnsan karakterinden iyi anlamalı
*Neşeli ve esprili bir mizaca sahip olmalı

Bar menülerinde standartlar:
Mevcut bar menüleri temiz saklanmalı, kırışmış veya misafir tarafından kalemle çizilmiş menüler servisten alınmalıdır
Menü içeriği personel tarafından iyi bilinmelidir. Menüde bulunan tüm içecekler mutlaka servis edilmeli ve reçete standartlarına uygun sunum yapılmalıdır.


Barda Kullanılan Ölçü ve Ölçek Standartları :
1 teaspoon ½ cl
1 jigger 2 - 4 , 3 - 5 cl
Shut 2/4 cl (yabancı içecek )
Tek 2 cl
Double 4 cl
Dush 2 cl

Bar Mise En Place Standartları:
Mice en place kısaca herhangi bir çalışmanın ön hazırlığıdır. Başlangıç çalışmasıdır. Genellikle gastronomi hizmetinde çalışan personelin kullandığı enternasyonel bir terimdir.

 

Son yorumlar