içeceklerin Servis sekilleri


SOFT DRİNKS:

Tüm meşrubat ve sodalı içecekler kendi bardaklarında, kendi aromalarına uygun olarak limon, portakal vb. garnitürlerle hazırlanır, içerisine 3-4 parça buz atılarak servis edilir. Servis sırası ise; Coster, meşrubat, peçete, bardak (Şişe Servisi yapılacaksa şişesi yanında götürülerek servis edilir.) 

APERATİVES:
Bütün aperatifler kendi bardaklarında ve kendi garnitürleri ile servis edilirler. Servisleri misafir isteklerine göre buzlu ya da buzsuz olabilir. Servis sırası ise; Coster, aperatifler, peçete, içkiye uygun olarak havuç – salatalık vb. servis edilir. 

LONG DRINKS:
 Uzun içkiler, uzun kokteyller kendilerine özgü hazırlanan garnitürlerle ve kendi bardaklarında pipet, karıştırıcılarla servis edilirler. Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içeceğe uygun olarak çerez , cips vb. servis edilir. 

CLASSIC COCKTAILS Klasik kokteyller kendilerine özgü bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler. Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. servis edilirler. 

FANCY COCKTAILS: 
Fantezi kokteyller kendilerine özgü Bardaklarda ve kendilerine özgü garnitürlerle, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler . Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, içkiye uygun olarak çerez, cips vb. şeylerle servis edilirler

NON ALCOHOLIC COCKTAILS:
Alkolsüz kokteyller highball bardaklarda hazırlanır ve kendilerine özgü garnitür, pipet, karıştırıcılarla servis edilirler. Servis sırası ise; Coster, kokteyl, peçete, ile servis edilirler. 

SPIRITS (WHITE):
Beyaz ispirtolu içkiler (Rumlar, Tequilalar, Ginler ve Votkalar) kendi servis bardaklarında (nasıl servis edilecekse, sek,karışım, …) servis edilirler. Servislerinde, servislerine uygun garnitürler, karıştırıcı, meyve suları, sodalılar olabilir. Servis sırası ise; Coster, içecek, peçete, içeceğe uygun olarak cips, çerez vb. şeylerle servis edilirler. 

COGNAC & BRANDIES:
Konyak ve brendiler, konyak bardağı denilen alt kısmı tombul üste doğru daralan, kısa ayaklı bir bardakla servis edilirler. Konyağın kalitesine göre bardak boyutları farklılık gösterir. Boyutları haricinde hepsinin servis şekli aynıdır. Servis sırası ise; Coster, konyak, peçete, çikolata, …vb. şeylerle servis edilirler. 

SPIRITS (WHISKIES):
Whiskyler sek içildikleri takdirde on the rocks bardağında servis edilir, buzlu istenirse yine aynı bardakta servis edilir. Sadece Malt Whiskyler buzsuz on the rocks olarak servis edilir. Ayrıca karışımlara da girebilirler. Karışımlara girerlerse bardak ve servis şekilleri değişiklik gösterir. ör: whisky – cola gibi … Servis sırası ise; Coster, whisky, peçete, çerez, cips, çikolata, vb. şeylerle servis edilirler. 

LIQUEURS:
Likörler ithal ya da yerli fark etmeksizin hepsi likör bardaklarında servis edilirler. İsteğe göre buzlu da içilebilir.Buzla içilirse on the rocks bardakta servis edilir. Servis sırası ise; Coster, likör, peçete 

BEERS:
Biralar fıçı yada kutu bira olup bardakla servis edilirler. Bira bardakları 33 cl. olup standarttır.Kısa kalın ayaklıdır ve balon tipi bardaklardır. Servis sırası ise; Coster, Bira, peçete, çerez, cips, …şeylerle servis edilirler.

WINES:
Bütün sofra şarapları bardaklara servis edilirler. Sofra şaraplarının haricinde şişe şarap servis edilecekse şarap rengine uygun bardak seçimi yapılır. Daha önce verilen eğitimler doğrultusunda servisleri yapılır. Servis sırası ise; Coster, Şarap, peçete, taze meyve, peynir ya da kurutulmuş meyveler de servis edilir. 

SPRING WATER: 
Pet sular 0,5 lt. ve 1,5 lt. olmak üzere iki çeşittir. Her outlette su servisi bardak olarak yapılır isteğe göre 3-4 parça buz ilave edilebilir. Servis sırası ise; Coster, su bardağı, peçete ve su servisi yapılır. 

COFFEE:
Kahve misafir sayısına göre hazırlanır. Hazırlanmış olan kahve süt potu ile misafire servis edilir. Süt misafirin arzusuna göre ilave edilir ve süt potu masaya bırakılır. Nescafe servislerinde kullanılan süt potu içerisinde kalan süt dökülür ve bir sonraki serviste yeni süt ilave edilir. Servis sırası ise;
* Kahve fincanı
* Kahve kaşığı
* Şekerlik
* Süt potu 

HOT CHOCOLATE:
Sıcak çikolata, kahve fincanında hazırlanır ve servis edilir. Servis sırası ise;
* Kahve fincanı
* Kahve kaşığı
* Şekerlik 
CAPPUCCINO:
Cappuccino misafire fincanda servis edilir ve üzerine rende çikolata serpilir. Servis sırası ise;
* Kahve fincanı
* Kahve kaşığı
* Şekerlik

 ESPRESSO:
Espresso kendi özel fincanı ile misafire servis edilir.Servis sırası ise;
* Espresso fincanı
* Espresso kaşığı
* Şekerlik 

PACKET TEA:
Poşet çay, sıcak su potu, 2 adet poşet çay, kılıç kürdana takılı dilim limon ile birlikte servis edilir. Servis sırası ise;
* Çay fincanı
* Çay kaşığı
* Sıcak su potu
* Poşet çay
* Şekerlik
* Kılıç kürdana takılı limon 

HERBAL TEA:
 Fincanda servis edilir ve bitki çayı 1 adet koyulur. Servis sırası ise;
* Çay fincanı
* Çay kaşığı
* Bitki çayı
* Şekerlik
* Kılıç kürdana takılı limon 

TURKISH COFFEE: 
Türk kahvesi, misafirin arzusuna göre sade, az şekerli, orta, şekerli olarak servis edilir. Türk kahvesiyle beraber misafire sorulmadan bardak su ve kılıç kürdana takılı mini Türk lokumu da servis edilir. Servis sırası ise;
* Türk kahve fincanı
* Su bardağı
* Kılıç kürdana takılı lokum 

HOT WATER:
 Fincanda ve kılıç kürdana takılı limon dilimi ile servis edilir. Servis sırası ise;
* Çay fincanı
* Çay kaşığı
* Kılıç kürdan
* Şekerlik
 

Son yorumlar